Saçınızı yüz şeklinize göre seçin!

Yüz şekline göre saç kesimi

Bir saç modeli üzerinde karar verirken saç tipinize ve yüz özelliklerinize dikkat etmeniz gerekir. Hangi saç tipini beğendiğinizden daha önemli olan, hangi saçın size daha çok yakışacağıdır. Bu sebeple, yüz şeklinize uygun bir saç kesimine sahip olmanız oldukça önemlidir. Evoria.com, hangi yüz şekline hangi saç şeklinin uygun olduğunu sizler için araştırdı…

Yuvarlak yüzler hacimli saçlar ile ovalleşmeli

Yuvarlak yüzlere sahip olanlar, yüzlerini ovalleştirecek saç kesimini tercih etmelidir. Yuvarlak yüzler için Evoria.com, başın üstünde hacimlenen saçları öneriyor. Bu anlamda asimetrik saç kesimi, yüzü oval göstermek konusunda yardımcı olacaktır. Hacimli saçlar için bakım yapmayı da unutmamalı. Bunun için Evoria.com’un önerisi John Frieda saç bakım maskeleri.

Yuvarlak yüzü olanların saç uzunluğu omuz hizasında olmalıdır. Ancak saçınız kısaysa da üzülmeyin, çene hattından aşağıya doğru katlarla kestirerek yuvarlak yüzünüz için ideal bir saç elde edebilirsiniz. Böylece saçlarınız genişler ve yeleler yüzünüzün daha ince görünmesini sağlar. Ayrıca uzun akıcı bukleler ve dalgalı saçlar da mükemmel bir görünüm verecektir. Evoria.com, kulak yüksekliğinde bir at kuyruğu yapmanın da yüzün oval görünmesine yardımcı olabileceğinin altını çiziyor. Bunun için saçlarınızı ikiye ayırarak geriye doğru yapıştırın ve kulağın üzerinde bir mesafede at kuyruğu yapın.
Oval yüzlere yumuşak dalgalar

İşte şanslılar grubu! Oval bir yüze sahipseniz, sizin için şanslı demek doğru olacaktır. İster spor, ister klasik, ister modern, her türlü modeli kullanabilirsiniz. Kısa, uzun, düz, dalgalı, kıvırcık, bağlı veya açık…. Ancak en mükemmel hangisi derseniz? Omuz boyunda uzunluk, saçı ortadan ayırarak yumuşak dalgalar oluşturmak ve bunların büyük dalgalar olmasını sağlamak, oldukça romantik bir etki yaratacaktır. Dalgaların kalıcı olması için de Evoria.com Down Under Fruit Kicks bukle belirginleştirici spreyleri öneriyor. Ayrıca omuzun biraz yukarısında kesilmiş saçları içe ve dışa doğru karışık tarzda şekillendirmek de muhteşem görünmenizi sağlayacaktır.

Kare yüzler kıvırcık saçları tercih etmeli

Kare yüze ve uzun saçlara sahipseniz, saçlarınızı su gibi aşağıya doğru akıtın. Hafif dalgalar da yüzünüzü ince gösterecektir. Çene hattından aşağıda duran uzun saçlar yüzünüzü incelterek kare görüntüden kurtulmanızı sağlar. Evoria.com’un kısa saçlı kare yüzlülere önerisi ise, biraz hileli davranmak! Kıvırcık saç veya dalgalı saç kullanın ve tam çene kemiğinde kesimi bitirin. Eğer saçlarınız kendi yapısında kıvırcık ya da dalgalı değilse de üzülmeyin, Evoria.com’da bulabileceğiniz Hayashi saç köpükleri ile saçlarınızı kolayca bu forma sokabilirsiniz.

Saçlarınız uzunsa da omuzlara kadar düzleştirip, omuzdan aşağısında dalga oluşturun ve dikkati saçın uçlarına çekin. İsterseniz Demi Moore gibi dümdüz, tek renk ve uzun kullanmak da yüzünüzü ince ve uzun göstermekte yararlı olacaktır.

Kalp yüzlere dolgun saçlar

Yüzünüzün alt kısmı dar üst kısmı geniş ise kalp şeklinde bir yüze sahipsiniz demektir. Bu yüz şeklinde en ideal saç kesimi; saçı çene hattına kadar düz indirip, çene boyunda hacimlenmesini sağlamak ve alnın bir kısmını saç modeliyle kapayarak üstteki orantısızlığı yok etmek olacaktır. Saçlarınızı hacimlendirmek için Evoria.com’un önerisi Nivea Diamonds saç köpük serisini kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Elmas oval yüzler katlı kesimlerden kaçınmalı

Bir elmas gibi ovalleşen yüzlerde yapılması gereken en iyi hareket köşeliği azaltmaktır. Evoria.com, yuvarlak ve katlı kesimlerden kaçınmak gerektiğini özellikle belirtiyor. Saçları mümkün olduğunca uzun tutup, kulak hizasının altında biraz kat verip, dalgalarla hareketlendirerek kullanmak, bu yüz şekli için en ideal kesim olacaktır.

VEKA MEDYA

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Bize her türlü görüşünüzü hemen iletebilirsiniz..

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu