Ünlü Montignac rejiminin ana hatları

İradesini kontrol edemeyenler için en uygun diyet bu. Montignac rejiminin ana kuralı da gayet basit: Her şey yenilebiliyor, ama proteinli ve karbonhidratlı gıdalar aynı öğüne denk getirilmeden... 
 
Avrupa ve Amerika'da diyet denince ilk akla gelen isim Montignac. Ünlü beslenme uzmanı Michel Montignac'ın "yiyerek zayıflama" esasına dayanan diyet yöntemini anlattığı kitabı 10 ülkede, sekiz dilde yayınlandı. "Yedikçe Zayıfla" isimli kitap Türkçeye de çevrildi.

1. Düşük kalori diyetlerinin aksine Montignac'da besinlerin verdiği enerji ikinci planda kalıyor. Asıl önemli olna besinlerin kalori değerleri değil, "besleyicilik bileşimleri". Yani biraraya geldiklerinde ortaya çıkan etkileşim. 

2. Montignac rejimine göre yağlarla karbonhidratların aynı öğünde yenmemesi gerekiyor. Proteinler, örneğin yüksek lif içeren sebzelerle birlikte alındığında vücut yağ depolamıyor. Tüketilen gıdalar karbonhidratlarla karışmadığından pankreas fazla insülin salgılamıyor. Böylece vücutta yağ stokları da gereken enerjiyi sağlamak üzere eriyip gidiyor. 

3. Uygulamada her iki aşama için de şekeri, beyaz unu, beyaz pirinci ve patatesi unutmak gerekiyor. Esmer un, kabuklu pirinçle hazırlanmış yiyecekler serbest. Dikkat edilecek en önemli nokatalardan biri karbonhidratlı bir şey yediğinizde bir sonraki öğün üç- dört saat sonra olmalı. Eğer öğününüzde protein varsa sonraki öğün en erken dört saat sonra. Ve kesinlikle öğün atlamak yok. 



4. Miktar açısından bir kısıtlama yok. Rejim sırasında bol bol meyve yenmesi öneriliyor. Ama zamanlama çok önemli. Ya kahvaltıdan 15 dakika önce ya da yemeklerden en az üç saat sonra yenmeli. Aksi takdirde meyveler midede alkol haline dönüşüp yağlara yağ katıyor.

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Bize her türlü görüşünüzü hemen iletebilirsiniz..

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu