Hastalığınıza göre doğa eczanesinden yardım alın

Doğada romatizmadan depresyona, diyabetten, yüksek tansiyona kadar bir çok hastalığı önleyen besin kaynakları mevcut. Önemli olan hangi hastalık için hangi bitkinin, meyvenin veya sebzenin yenmesi gerektiğini bilmek…

Doğa bir eczane gibidir. Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan çeşitli maddeler, vitaminler; depresyondan tansiyona, romatizmaya birçok hastalığa iyi gelebilir…

İngiliz bilim adamları, bazı hastalıklara iyi gelen doğal yiyeceklerin listesini çıkardı. Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladığı bu doğal savaş programında hangi hastalık için sofranızdan hangi yiyeceği eksik etmemeniz gerektiğini bulacaksınız.

Depresyona iyi gelen besinler

Avokado: Sindirimi çok rahat olan bu meyve, özellikle yeni doğmuş bebeklerin ilk maması olarak tavsiye ediliyor. İçerdiği E vitamini kalbe iyi geliyor, yüksek potasyum da dinç tutarak, insanı depresyona sokan uyuşukluk ve rahatlığı üzerinden atmasına yardımcı oluyor. Vücudun kolesterol oranını da ayarlıyor. Tenimizin sürekli hücre yenilemesini sağlayan avokado, zayıflamak isteyenlere önerilmiyor. Çünkü yağ oranı bir çikolata kadar yüksek.

Çikolata: Sütlü çikolataları tercih edin. Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum, E vitamini, beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık sağlamasına yardımcı olur. Migreni olanlar çikolatadan uzak durmalıdır.
İstiridye: İçindeki demir, sperm sayısını ve insanın seks gücünü artırır. A, B12 ve C vitaminleri içerir. Beyin için en faydalı yiyecek olan istiridye, enerji verir. (Dikkat: Kolesterol oranı birçok balığın iki katıdır.)

Patates: Orta boy bir patates, bir insanın bir gün içinde alması gereken C vitaminini içerir. Beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar.

İdrar yollarını tedavi eden besinler

Çilek: Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları için de birebirdir. Körpe ve bol sulu çilekler, sistemi temizliyor. Cilt sorunları olanlar için de iyi bir meyvedir. Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor. Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içeriyor. Çilek, C vitamini ihtiyacını karşılar. Ayrıca bol miktarda potasyum içerir ve lifli besinler arasında önemli bir yer tutar. Diyabetli hastalar, çileğe şeker ilave etmemek şartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilir.

Ayva: İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Çarpıntıyı dindirir.

Bakla: İdrar yollarını temizler. Böbrek ağrılarını dindirir. Böbrek iltihaplarını giderir. Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.

Elma: İçindeki C vitamini ve pektin her derde deva. Kolesterolü düşürür, sindirim sistemini düzenler ve idrar ile hacet yollarındaki sorunları giderir.

Ahududu: Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir.

Kepekli ekmek: B3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit içerir. Çok fazlası idrar yollarına zarar verirken, günde 2 dilim yemek iyi gelir.

Gribe yararlı yiyecekler

Satsuma (küçük portakal): İçerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde öksürüğü ve kanlı tükürükleri keser. Ayrıca kan pıhtılaşmasına karşı en etkin doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç ya da kalp krizi riskini de azaltır.

Tarçın: Yemeklere girmiş olabilecek Ecoli bakterisinin vücutta yayılmasını engeller. Mideyi düzene sokar. Kusmayı engeller. Hatta bal ya da limon suyuyla birlikte alındığında, boğazdaki yanmaları keser.

Hardal: İçindeki singrin maddesi, midenin gaz çıkarmasına yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenler, mide ağrılarını giderir. En fazla bir çay kaşığı alınmalıdır.

Nane: İçerdiği mentol, midenin normalleşmesine neden olur. Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır. Nane çayı; baş ağrısı, grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da birebirdir.

Kaynak: sağlık ve güzellik.net

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Bize her türlü görüşünüzü hemen iletebilirsiniz..

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu