Hastalığa karşı sağlıklı beslenme

Hastalık döneminde iştahınız azalabilir. Ancak besinler bedenimizin güç kaynağıdır.

Aşırı beslenmeyle gelen şişmanlık kadar yetersiz beslenme sonucu oluşan bağışıklık sisteminin zayıflaması da son derece endişe vericidir

Kanser tedavisi gören ve yetersiz beslendiği için genel tablosu istenildiği kadar iyi olmayan danışanlarımızın en büyük sorunu, iştahsızlık. Bu durumu anlayışla kabul ediyoruz ama hastanın yardımı ve işbirliği tedavisine besinlerle olumlu destek vermekten de mutlu oluyoruz. Hasta olduğumuz zaman ruh halimiz ve duygularımız değişiklik gösterir.

Kendinizi iyi hissetmediğinizde 
Kilo vermek, iştahın azalması bağışıklık sistemi hastalıklarının tedavisinde istenmeyen bir durumdur. İştahsız olduğunuz durumda herhangi bir hastalıkla baş etmek ya da iyileşmek için yemekle olan iyi deneyimlerinizi hatırlayın. Beslenme yöntemleri ancak bireyin işbirliğiyle kendisine yardım etmesine imkan veriyor. Çünkü birey uygulayabileceğini düşündüğü yöntemleri kabul ederse ilaç tedavisiyle, kilo kaybı ve kötü beslenme önlenebiliyor.

İştahınız gittiğinde
Nezle ya da grip olduğunuzda, iştahınızda bir azalma olduğunu fark etmişsinizdir. İlk birkaç gün için, bu hastalıkla savaşabilmek için vücutta yeterli seviyede enerji hazır bulunur. Ancak birkaç gün sonra, bu kaynaklar azalır ve yeniden depoyu doldurmak gerekir. Eğer iştahınız yerine gelmezse ve günlük ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere sağlıklı şekilde beslenmeye başlamazsanız, vücut enerjiyi sağlamak için yağ ve kas dokularını kullanmaya başlar. Kas ve yağ depolarınız, yeniden doldurulmadan uzun müddet kullanılırsa, kilo vermeye başlayacaksınız, güçsüz hissedeceksiniz. Güçsüz hissettikçe, daha az yiyeceksiniz. Bu döngü kendisini yenileyerek devam edecektir.

Daha keyifli yemek için 
Kötü beslenme bir sorundur çünkü enfeksiyonlarla savaşma becerinizi riske atar ve iyileşme süreci için gerekli olan gücü inşa eder. Kilonuzu korumaya yardım etmek için birçok yöntem kullanabilirsiniz. Aşağıdaki önerilerimiz bu konuda fikir verecektir.

- Yemeklere bir şans verin. Bugün size zevksiz gelen bir yemek, yarın çok daha keyifli gelebilir. Şifalı bitkiler ve baharatları deneyebilirsiniz.

- Ortamı değiştirmek bir farklılık yaratabilir. Masayı değişik şekilde hazırlayın. Çiçekler, mumlar, çok şık renkli bir masa örtüsü kullanın.

- Küçük öğünler halinde sık yiyin. Duygusal olarak sizi iyi hissettirecek yemekleri yiyin. Tavuk çorbası, puding, dondurma, makarna ve peynir, tost gibi basit yemekleri seçebilirsiniz.

- Bir ödül sistemi geliştirin. Yemenin gerekli olduğunu düşündüğünüz  gıdalardan bir mönü hazırlayın. Bu mönüyü yediğinizde, kendinizi ödüllendirin. Ödülünüz bir sinemaya ya da tiyatroya gitmek olabilir.

-Bir bardak süt yerine, meyveli veya ballı süt deneyebilirsiniz.

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Bize her türlü görüşünüzü hemen iletebilirsiniz..

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu