Cildinizin yıpranan, solan, çizgilere yenik düşen bölgelerini yenilemek için gençliğinizi ve tazeliğinizi, kulağınızın arkasındaki gençlik hücreleri ile geri kazanabilirsiniz.
Ünlü şarkıcı Sertap Erener, daha genç ve daha güzel görünmesinin sırrının, Almanya’da yaptırdığı “Kök Hücre tedavisi” olduğunu söylüyor. Türkiye’de hücresel tedaviler ile ilgili çalışmaları ilk uygulayan hekimlerden olan Estetik Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel, ülkemizde pek bilinmeyen ve dünyada son yıllarda yaygın olarak kullanılmaya başlayan Kök Hücre tedavisinin bir çeşidi olan ve Sertap Erener’in de başvurduğu kulak arkasındaki dokudan alınan hücre tedavisi yöntemini anlatıyor. “Fibrocell yöntemi” olarak adlandırılan bu yöntemde, kulak arkasından alınan dokunun içinden elde edilen fibrosit adı verilen hücrelerin laboratuvar ortamında saflaştırılıp çoğaltılarak fibroblast adlı aktif hallerine dönüştürülmesi sayesinde kolajen sentezi yaptıklarını, yüze nakledilmesiyle de ciltte gençlik etkilerini oluşturduğunu söylüyor.
Kendi Dokunuzla Gençleşin
Estetik Cerrah Alper Tuncel, yaşlandıkça cilt altı dokularında azalma olduğunu ifade ederek, dokularda yer değiştirmeden dolayı özellikle yüzde belirgin çizgilerin çıktığını belirtiyor. Bu çizgilerin ve kırışıklıkların içinin doldurulması için bugüne kadar, sıvı silikon, kolajen, hyalüronik asit gibi maddelerin kullanıldığını, zaman içinde bu maddelere bağlı sorunların gözlendiğini söylüyor. İnsanın kendi dokusu ile uyumlu olan fibrocell uygulamalarının çok daha iyi sonuçlar doğurduğunu belirtiyor. Bu dokunun kulak arakasından alınma sebebinin ise, görünmeyen bir bölge olması sebebiyle tercih ettiklerini sözlerine ekliyor. Bunun haricinde hastanın eğer mevcut izleri varsa (sezeryan, apandist izleri gibi) buradan da doku parçası elde edilmesinin mümkün olduğunu ekliyor.
Bu Yöntemin Diğer Yöntemlerden Farkı Nedir?
Op. Dr. Alper Tuncel; diğer maddelerle yapılan operasyonlardaki olası risklerin tamamen yok olduğuna değinerek, kişinin kendi dokusundan alınan hücrelerin reaksiyon veya enfeksiyon gibi komplikasyonlar oluşturmadığını belirtiyor. Vücudun görünmeyen yerinden alınan dokunun, enjekte edilen yerin karakteristiğini aldığını, yani dudak kenarı çizgilerini yok etmek için kullanılıyorsa ağız kenarındaki doku gibi davranmaya başladığını söylüyor. Bu yöntemin, hem kırışıkların giderilmesinde hem de cildin daha gergin ve parlak hale getirilmesinde kullanıldığını söylüyor. Fibrocell yönteminin hücresel bir tedavi yöntemi olduğunu fakat “kök hücre tedavisi” olarak adlandırılmaması gerektiğini de özellikle sözlerine ekliyor. Vücutta bulunan problemli dokunun, kişinin kendi hücresiyle tamamlanmasını sağlayan bir yöntem olduğunu vurguluyor. Ayrıca kök hücre tedavisinin gün geçtikçe geliştiğini, yağ hücrelerinin, kan hücrelerinin ve kemik iliği hücrelerinin birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaya başladığını belirtiyor.