Hayat boyu uygulanabilecek VB6 diyeti

Newyork Times Gastronomi Yazarı Mark Bitman tarafından bulunan VB6 Diyeti, şu sıralar zayıflamak isteyen kadınların gözde diyetlerinden. Bu diyet hızlı kilo verdirme özelliğine sahipken, yanlış uygulanıldığı taktirde ciddi sorunlara neden olabiliyor. 

Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, bu yeni popüler diyetle ilgili yapılması gerekenler ve yapılmaması gereken noktalarda tavsiyelerde bulunuyor.

Diyet yapmak sıkıcıdır! Diyette uygulanan yasaklar ise vazgeçmeyi tetikler. Bu nedenle sosyal yaşamı kısıtlamadan kişiye özel ve esnek beslenme programlarının takip edilmesi fark etmeden kilo kaybı sağlayacaktır.

Aynı zamanda yeni bir bakış açısı edinip bu alışkanlıkları yaşam şekli haline getirdiğinizde kısıtlamalardan kurtulup özgürleşecek ve de kilonuzu uzun süre koruyabileceksiniz. Hayat dengelerden ibarettir. VB6 diyetinin yaratıcısı, yazar Mark Bittman’ın dediği gibi, “Sürekli uygulayabileceğimiz ve fazla radikal olmayan bir diyete ihtiyacımız var.” VB6, part time vegan beslenmeyi andıran ve akşam saat 18.00’e kadar sadece sebze, meyve, kuru baklagil, tahıl, kuruyemiş ve tohumların yenildiği, hiçbir hayvansal gıda tüketmeyip sıkı bir vejetaryen beslenmesi takip edilip, aynı zamanda işlenmiş paketli gıdalar, beyaz ekmek, beyaz pirinç ve makarna gibi basit karbonhidratlar ve alkolden uzak durulan bir beslenme modelidir. Ancak saat 18:00’den itibaren her yiyeceğin tüketimi serbest tabii kontrollü olmak şartıyla. Avantajları; bu diyet, hem kompleks karbonhidratlar hem de bitkisel ile hayvansal protein içerdiği için tek tip bir beslenme programı değildir ve kişilere özellikle akşam yemeklerinde esneklik sağladığı için de uygulanması ve devam ettirilmesi kolay bir diyet modelidir.

Bu diyete başlamadan önce mutlaka bir uzman görüşüne başvurulması gerektiğini anlatan Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, kişinin diyet öncesi sağlık taramasının da yapılması gerektiğini vurguluyor. Gün içerisindeki besin dağılımının önemine dikkat çeken Ak, bu diyet programının mutlaka uzman bir diyetisyen tarafından takip edilmesi gerektiğini belirtiyor.

VB6 DİYETİ NEDİR?

The New York Times’ta gastronomi yazarı olan Mark Bittman, aşırı kilo, şeker ve yüksek düzey bir kolesterol seviyesiyle mücadele ederken hem kilo kaybetmesini sağlayan hem de sosyalleşmesine mani olmayan kendi diyet formülünü buldu.

Bu şekilde doğan VB6 diyeti saat 18:00’e kadar sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme sistemi üzerine kurulu. VB6 diyeti sadece sebze, kuru bakliyat, meyve, tahıl, kuruyemiş ve tohumlarının yenildiği ve hayvanlardan elde edilen besinlerle (et, yumurta, süt ve süt ürünleri) karbonhidrat ve işlenmiş yiyecekler tüketilmesinden kaçınılan bir diyet. Ancak saat 18:00’den itibaren hepsinin tüketimi serbest, tabii kontrollü olmak kaydıyla.

Bu diyetin ana özellikleri, süresiz uygulanabilmesi. Bazı durumlarda kural, akşam yemeklerinde veya belirli bir zaman süresince et, yumurta ve süt ürünleri yememek, diğer durumlardaysa pazartesiden cumaya diyet yapmak ve hafta sonları normale dönmek.

VEKA MEDYA

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Bize her türlü görüşünüzü hemen iletebilirsiniz..

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu