Diyet Yerine Sağlıklı Beslenin!

Amerikalı doktorlar, halkı yemek biçimlerini değiştirmeye davet ederek, lif açısından zengin besinlerin tüketilmesinin önemine işaret ediyor. 

Çok sayıda kişinin karbonhidratı kesmek için makarna ve rafine şekerden uzak durduğuna, ancak kepekli undan üretilen makarnanın zengin lifli bir besin olduğuna dikkati çeken doktorlar, lifli gıdaların kalp hastalığı ve kanser riskinin yanı sıra diyabet bağlantılı komplikasyonları azalttığını ve sindirim sağlığı için yararlı olduğunu belirtiyor.

Atıştırma alışkanlığını bırakın
Amerikalılar'ın özellikle ''atıştırma'' alışkanlığına işaret eden doktorlar, atıştırmak için yine aynı tür kepekli undan üretilen krakerler veya cipslerin, sabahları ise bir kase yulaf veya kepekli buğdaydan yapılan ekmeklerin tercih edilmesi gerektiğini kaydediyor.

Somon balığı tüketin
Yeni yılın bir diğer favori besininin, kalp krizi riskini azaltan, kandaki kolesterol oranını düşüren ve Omega-3 yağ asitleri açısından zengin somon balığı olduğunu belirten Amerikalı doktorlar, bu balıkta bol miktarda bulunan A vitamini ve karotenin kanseri önleyebildiğine, ayrıca bu balığın etindeki doymuş yağ oranının, kırmızı et ve tavuktan düşük olduğuna dikkat çekiyor.

Baklagilleri tüketmeyi ihmal etmeyin
Baklagillerin de protein, demir, folik asit ve lif açısından zengin olduğu belirtilirken, et, tavuk, yumurta ve diğer protein kaynaklarının yerini alabilecek bu gıdaların kalp hastalıkları ve kanser riskini de azaltabileceği vurgulanıyor.

Patates tüketin
Amerikalılar için yeni yılda önerilen bir başka sağlıklı besin de tatlı patates. Tatlı patatesin en yararlı sebzelerden biri olduğunu kaydeden doktor ve diyetisyenler, bu besinde göz sağlığı, kemik ve diş gelişimi ile sağlıklı cilt ve saç için gerekli günlük karoten gereksiniminin 4 katının bulunduğunu belirtiyor. Tatlı patatesin, protein ağırlıklı Atkins diyeti uygulayanlar için de uygun olduğu ifade ediliyor.

VEKA MEDYA

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Bize her türlü görüşünüzü hemen iletebilirsiniz..

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu