Genital Siğil Nedir Ve Belirtileri Nelerdir?


Genital bölgede virüsün neden olduğu siğillerdir. Bu virüs, Human Papilloma Virüs yani HPV'dir. Cinsel ilişki ile bulaşan hastalıkların en çok rastlanan cinsidir. Genellikle erken yaşta cinsel ilişkiye girenlerde ve sık cinsel partner değiştirenlerde görülmektedir. Bu virüs kapıldığı zaman genital siğil oluşmaktadır. Kısaca genital siğil nedir açıklaması kısa olsa da bu konu çok derin bir konudur ve hastaları korkutmaktadır. Bu virüsün genital bölgede siğil oluşturması oldukça yüksektir. Oral, anal ve vajinal yollu bulaşabilir. Bulaşmasında ki en önemli faktörler ise, erken yaşta cinsel ilişki, cinsel partner sayısının fazla oluşu, bağışıklık sistemi bozukluğu, korunmasız cinsel ilişki ve daha önce cinsel yolla bulaşan hastalık sahibi olunmasıdır.

Ayrıca cinsel ilişki dışında temas ile de bulaşabilmektedir. Bu siğiller çocuklarda da görülebilmektedir. İki yaş altı için görülen olaylarda anneden geçme faktörü etkilidir. İki yaş üstü için cinsel istismar söz konusu olabilir. Dikkat etmek gerekmektedir. Bu siğillerin göründükleri yerler ise cinsiyete göre farklılık göstermektedir. Kadınlar için genellikle, anüs çevresi, vajina, dış genital bölge ve rahim içidir. Erkekler için ise makat çevresi ve dış genital bölgedir. Oral yolla bulaşmış ise ağız çevresinde de görülmesi mümkündür.

Genital Siğil Belirtileri

Genellikle genital siğil belirtileri hiç bir ipucu vermeden aniden ortaya çıkabilmekte ve ilerleyebilmektedir. Deride kabarıklık olarak başlayarak, genellikle deri renginde ya da pembe ve kahve tonlarında oluşarak milimetrik boyutlarda başlamaktadırlar. Nadirde olsa çok fazla büyüyen siğiller mevcuttur. Lezyonlar oluştuktan sonra siğiller çoğalabilir ve yayılabilir. Genellikle bu siğillerin sebep olduğu virüse yakalanıldığı zaman 3 hafta ile 24 ay arasında siğiller kendini belli etmeye başlamaktadırlar.

Genital Siğil Tedavisi

Bu hastalığı yakalanmadan önce korunma yollarına başvurmak gerekmektedir. Bu siğillerden korunmak için aşı olma yoluna gidilebilir. Aşı yolu tercih edilmezse mutlaka sünnet yöntemine başvurmak gerekmektedir. Ayrıca cinsel ilişki sırasında korunmak gerekmektedir. genital siğil tedavisi için ise başvurulacak yollar vardır. Medikal krem tedavisi çok sık tercih edilen yoldur. Podofilin ilaç uygulaması yapılabilir. Ayrıca sıvı nitrojen ve elektrokoter uygulaması uygulanabilir. Bu uygulama hamilelerde de uygulanabilir. Daha büyük siğiller için ise cerrahi müdahale ile kökten çözüm yoluna gidilmektedir. 

Veka Medya

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Bize her türlü görüşünüzü hemen iletebilirsiniz..

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu